Съвети за това как да храним кучета от средно-големи породи

Съвети за това как да храним кучета от средно-големи породи

Храненето на вашето куче от средно голяма порода е свързвано с установяване на здравословни навици и осигуряване на всички вещества, минерали и витамини от които се нуждаят. Тази статия разглежда практически съвети и техники за хранене на кучета от средни породи.

Планирани часове на хранене


Кучетата от средните породи свикват лесно с рутината, така че установяването на постоянни часове на хранене може да помогне за регулиране на техния метаболизъм и храносмилане. Стремете се да храните кучето си по едно и също време всеки ден, в идеалния случай сутрин и вечер. Тази редовност не само предотвратява преяждането, но и подобрява усвояването на хранителните вещества. Като се придържате към график, можете да наблюдавате приема на храна от вашето куче и да идентифицирате всякакви промени в апетита или поведението му.

Контрол на порциите


Разбирането на калорийните нужди на вашето куче от средна порода е от съществено значение за поддържане на неговото здравословно състояние. Избягвайте прехранването, като измервате порциите според неговия размер, възраст и ниво на активност. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, за да определите подходящия размер на порция за вашето куче и го коригирайте според нуждите, за да предотвратите затлъстяване или загуба на тегло у вашия домашен любимец.

Обучение по време на хранене


Времето за хранене представлява отлична възможност да затвърдите послушанието и маниерите на вашето куче от средна порода. Включете основни тренировъчни упражнения, като „Седни“,  „Стой“ и „Изчакай“, преди да позволите на вашето куче да се доближи до купата си с храна. Това го учи на самоконтрол, но и предотвратява изграждането на лоши навици по време на хранене. Използвайте положителни техники за окуражаване на доброто поведение, като похвали и лакомства с цел да покажете на вашия домашен любимец, че ще бъде възнаграждаван, когато е послушен.

Среда по време на хранене


Създаването на спокойна и позитивна атмосфера по време на хранене може да помогне за намаляване на стреса и безпокойството при вашето куче от средна порода. Изберете тихо, определено място за хранене без разсейване и безпокойство. Избягвайте да храните кучето си в близост до шумни уреди, тъй като това може да наруши рутината им на хранене и да предизвика безпокойство.
Продуктите, които препоръчваме за Храна за кучета от средно големи породи:


Храна за кучета alleva equilibrium sensitive adult mini/medium с агнешко и океанска риба 2 кг
Храна за кучета alleva equilibrium sensitive adult mini/medium с океанска риба 2 кг


Храненето на вашето куче от средна порода включва създаването на балансирана диета и култивиране на здравословни навици. Не забравяйте, че последователността и търпението са от ключово значение за  окуражаване положителното поведение и изграждането на полезен хранителен режим на вашия домашен любимец.