Нашите продукти от линията Alleva Care представляват революционен подход на пазара с ветеринарните диети. Комбинацията от функционалност и завършеност следва холистичен метод: лечение на патологията, без да лишаваме организма на Вашия любимец от важни хранителни вещества.

Успяхме да го постигнем чрез влагането на внимателно подбрани висококачествени суровини с отлични хранителни характеристики. Стриктно подбрахме доставчици, които ни гарантират суровини от най-високо качество, които преминават изключително строг контрол за качество, безопасност и свежест на хранителните свойства (микробиологични и токсикологични анализи).

Линията Alleva Care е създадена в съответствие с най-иновативните проучвания в областта на ветеринарното хранене и се основава на най-актуалните разработки в тази област. Научният екип на Diusapet работи в тясно сътрудничество с утвърдени и известни в академичните среди професори по хранене от университетски факултети по ветеринарна медицина. Всички проучвания се провеждат чрез хуманно отношение към животните - без жестокост и насилие. Ние не предизвикваме патологии при животните, за да тестваме диетите, а подпомагаме и лекуваме вече заболели домашни любимци безплатно.

В търсене на най-добрата диета и поредица от иновации, ние от Diusapet успяхме да използваме невероятната сила на фитонутриентите, типични за ориенталската медицина, и естествените им биоактивни съставки, за подобряване на благосъстоянието на кучетата и котките. Ориенталската медицина и от части съвременната фитотерапия имат холистичен подход, подобрявайки общото състояние на организма, така че тялото да реагира на причината за дискомфорта до пълното му възстановяване. Използването на фитонутриенти е подкрепено от изследвания., а титруването на активните съставки, позволява използването им на функционално ниво.

Cat and dog
Cat and dog

Alleva Care Allergocontrol

Alleva Care Allergocontrol е пълноценна диетична храна за котки и кучета, подходяща за всички етапи от техният живот. Благодарение на подходящата комбинация от основни хранителни вещества, диетата е предназначена за намаляване на непоносимостта към храни съдържащи определени съставки или хранителни вещества. Препоръчва се и за подпомагане функция по изхранване на кожата и нейните производни в случай на дерматоза и прекомерна загуба на козина.

При повечето диети с хидролизиран протеин най-често срещания проблем е с тяхната цялостност. Ние от Diusa Pet успяхме да ги допълним с ултра - пречистени съставки (без протеинови части) като използвахме изолирани източници на нишесте и фибри, включително и пребиотици, за да запазим холистичния метод за поддържане на целия организъм.

Алое вера (сертифициран от IAS, Международен научен съвет за Алое) под формата на пречистен, прахообразен листен екстракт от истинско Алое barbadensis. Той стимулира имунната система, укрепва кръвоносната система и участва в заздравяването на рани и кожната регенерация.
X.О.S. (Ксило олигозахариди) са по - ефективни пробиотици сравнение с М.О.S (манан - олигозахариди) и F.O.S. (фрукто - олигозахариди). Б -глюканите стимулират имунитета, като заемат важна роля при имуно - медиирани патологии.
Като уникален източник на протеин, Alleva Care Allergocontrol съдържа хидролизирана херинга с ниско молекулно тегло (70% под 2.000 Da (Далтона) и максимум до 6.000 Da), за да се ограничат имунните реакции.
Високата концентрация на есенциални мастни киселини (линолинова киселина), ейкозапентаенова киселина и докзахексаенова киселина от херинга и слънчогледови масла се грижат за здравето на кожата.
Като източник на въглехидрат сме използвали картофено нишесте, което е силно пречистено от протеинови части.

Alleva Care Gastrointestinal Low Fat

Alleva Care Gastrointestinal Low Fat е пълноценна диетична храна за котки и кучета, подходяща за всички етапи от техния живот. Предназначена е за намаляване на остри нарушения в абсорбцията на червата при нарушено храносмилане и екзокринна - панкреатична недостатъчност. Също така е предназначена за регулиране на липидния метаболизъм при случаите на хиперлипидемия.

Традиционните гастроинтестинални диети осигуряват единствено лесно смилаеми компоненти, за да се улесни храносмилането. По този начин се очаква спонтанното възстановяване на стомашно - чревния тракт. Ние от Diusa pet създадохме микс от функционални съставки, които активно да противодействат на патологията:

Аюрведичен билков комплекс, който е богат на танини и други съединения: кора от нар (Punica granatum), кора от дървото Гума Арабика (Acacia arabica); кора от Холарена (Holarrhena antidysenterica- известна като connessi bark); листа от Андрографис (Andrographis paniculate - известни като green chireta), семена от плодовете на Терминалия белерика (Terminalia bellerica известна като- bedda nut tree fruit) за стопиране на диария;
Селектиран комплекс от дрожди (Cyberlindnera & Saccharomyces) за осигуряване на специални M.O.S. (манан-олигозахариди), способни да се свързват с патогените, като по този начин намаляват възпалителните процеси, които водят до болестно състояние. β-глюкани за комуникация с G.A.L.T (лимфоидна тъкан свързана с червата) и за стимулиране чревния имунитет;
Изсушена тиква, псилиум и корен от цикория за осигуряване необходимите нива на инулин, F.O.S и разтворими фибри за пробиотична колонизация в червата.

Характеристики на продукта

Alleva Care Gastrointestinal Low Fat е лесно усвоима храна с ниско съдържание на мазнини, повишено съдържание на натрий и калий, с подбрани източници на разтворими фибри (псилиум, тиква и ксило - олигозахариди) и пребиотици. Рецептата е завършена с добавянето на растителни продукти, титрирани във фитонутриенти, които намаляват диаричните симптоми и подпомагат чревното благосъстояние и комбинация от три различни щама подбрани и пречистени във висока степен дрожди. Тези дрожди са способни да се свързват с патогените и да стимулират чревният имунитет.

Alleva Care Obesity Glycaemic Control

Alleva Care Obesity Glycaemic Control e пълноценна диета за котки и кучета в зряла възраст, създадена да намали наднорменото телесно тегло и да регулира приема на глюкоза (захарен диабет). Подходяща е също и за подпомагане на липидния метаболизъм в случай на хиперлипидемия.

Ребалансиране на липидния метаболизъм: затлъстяването е не само наднормено тегло. То е и възпалителна патология на мастната тъкан /телесните мазнини/. Проучванията ни показват ефикасност при лечението на възпалителните процеси на мастната тъкан и намаляване на циркулиращите липиди (липидемия). Създадохме синергичен комплекс от противовъзпалителни - липидорегулиращи съставки за подпомагане на липидния метаболизъм.

За Регулация на липидите в кръвта добавихме: Спирулина (Arthrospira platensis), която действа като мощно противовъзпалително средство на мастната тъкан. Тя е хиполипидемична и противодейства на затлъстяването.
Рибното масло в диетата е богато на EPA и DHA, а ниските нива на мазнини засилват ефекта на противовъзпалителното действие на спирулината, намалявайки липидите в кръвта. Нивата на таурин и Л-карнитин в тази диета са много по-високи, в сравнение с останалите продукти на пазара при подобни патологии, с цел да се засили липидната метаболитна система.
Дезахарифицираните влакнини от захарна тръстика: намаляват калориите, като по този начин се снижават и страничните ефекти от затлъстяването. Подобряват чувството за ситост и моделират смилаемостта на продуктите и освобождаването на глюкоза (намалява гликемичния индекс).

Характеристики на продукта

Alleva Care при затлъстяване и Контрол на Гликемията има понижено количество на мазнини и по-ниска енергийна плътност, с цел намаляване на телесното тегло. Съдържа освен бавно усвоими източници на въглехидрати в малки количества и ниско ниво на моно - и дизахариди. Повишеното количество влакнини, предимно от дезахарифицирани влакнини от захарна тръстика създават чувство на ситост, редуцират калориите в храната и благоприятстват контрола на кръвната захар. Висококачествените протеини помагат да се избегне намаляването на мускулната маса по време на загуба на тегло, докато синергичното взаимодействие между водораслите спирулина и повишеното количество на L-карнитин и Омега-3 ( DHA и EPA ) допринасят за поддържането на правилния липиден метаболизъм.

Alleva Care Urinary 360°

Alleva Care Urinary 360° е пълноценна диетична храна за възрастни кoтки и кучета. Препоръчва се за употреба при животни с установени струвитни камъни, с цел разтварянето им. За предотвратяване на рецидиви и в случаите на болести на долните пикочни пътища FLUTD и при FUS (котешки урологичен синдром), за поддържане на здравето на пикочните пътища. Ребалансиране на липидния метаболизъм: затлъстяването е не само наднормено тегло. То е и възпалителна патология на мастната тъкан /телесните мазнини/. Проучванията ни показват ефикасност при лечението на възпалителните процеси на мастната тъкан и намаляване на циркулиращите липиди (липидемия). Създадохме синергичен комплекс от противовъзпалителни - липидорегулиращи съставки за подпомагане на липидния метаболизъм.

Аюрведичният микс (съдържа високо съдържание на полифеноли и адаптогенни тритерпеноиди): корен от индийски женшен (Withania somnifera), индийско цариградско грозде, плодове (Emblica officinalis), свещен босилек (Ocimum sanctum). Те действат като: анти-стрес терапия, генетично регулиращ активатор и засилват имунната система;
Стресът е изключително важен фактор при уринарните проблеми, особено при котките. Съществуват два вида стрес: физически (формира се от R.O.S) и психологическия (неврогенен, емоционален). Ние от Diusa Pet адресираме и двата, смесвайки опита от източната медицина и традиционните лекарства на Запада.
GAG (Хондроитин и глюкозамин във високи нива) образуват защитен слой върху лигавицата на пикочния мехур, намалявайки възпалението и инхибирайки утаяването на пикочните камъни;

Характеристики на продукта

Alleva Care Urinary 360° съдържа умерено ниво на протеини с високо качество (цели яйца) за намаляване на образуването на урея. Ниската концентрация на магнезий, фосфор и повишеното ниво на натрий благоприятстват намаляването на специфичното тегло на урината. Калциевият сулфат и DL-метионинa помагат да се регулира рН на урината, за да се създаде неблагоприятна среда за образуване на струвитни камъни. Продуктът е допълнен с високи нива на глюкозамин, източник на гликозаминогликани (G.A.G.), хондроитин сулфат и сушена червена боровинка, вещества полезни за поддържане доброто състояние на лигавицата на пикочните пътища. За да бъде завършена, формулата, съдържа растителни продукти, титрирани във фитонутриенти с високо съдържание на полифеноли, способни да ограничат оксидативния стрес върху всички органи и системи на животното, както и екстракт от Melissa officinalis за подпомагане релаксацията и намаляването на стреса при кучетата, които са предразполагащи фактори за заболявания на уринарният тракт.

Alleva Care Renal

Alleva Care Renal ANTIOX е пълноценна диетична храна за възрастни котки и кучета. Препоръчва се за подпомагане на бъбречната функция в случай на хронична или временна бъбречна недостатъчност, както и за предотвратяване образуването на оксалатни и уратни камъни. Бъбречната недостатъчност винаги е свързана както с възпаление, така и със старческа атрофия (дегенерация) на бъбреците поради образуването на свободни радикали на кислорода. Diusa Pet разработи комбинация от естествени съставки, за да създаде най-мощния антиоксидативно - противовъзпалителен комплекс:

Омега - 3 от рибено масло и от крил за борба с възпалението и за намаляване на бъбречната склероза;
Крил и хематококите са източник на астаксантин, най-мощният естествен антиоксидант (10 пъти по-силен от вид Е);
Микс против стареене: мощен натурален микс от фитунутриенти (карамфил, лимон, куркума и екстракт от розмарин). Комбинираното действие на тези фитонутриенти е най-мощния антиоксидативен микс.

Характеристики на продукта

Alleva Care Renal ANTIOX съдържа понижено количество на протеини (високо смилаеми), което позволява по-добър контрол на азотните катаболити в кръвта. Намаляването на фосфора ограничава появата на хиперфосфатемия и вторичния хиперпаратироидизъм. Умереното съдържание на натрий ограничава появата на системна хипертония. Ниското съдържание на калций и витамин D3 ограничава образуването на оксалатни камъни. Ограниченото ниво на протеин в диетата, заедно с използването на източници на протеин, бедни на пурини - цели яйца, намаляват образуването на уратни камъни. Добавянето на калиев цитрат и калиев карбонат подпомага постигането на алкално рН на урината, повишавайки точката на насищане на кристалите и противодействайки на системната ацидоза. Рецептата се допълва от растителен микс с високо съдържание на полифеноли, способни да предотвратят оксидативния стрес върху всички органи и системи на животното, и от допълнителен прием на омега-3 от масло от крил с противовъзпалителен ефект, което, заедно с микроводораслите Haematococcus pluvialis са важен източник на астаксантин.