Каква е разликата между органична и натурална храна за котки

Каква е разликата между органична и натурална храна за котки

Често има объркване относно разликата между органична и натурална храна за котки. И двата вида храна могат да предложат предимства за Вашата котка, но е важно да разберете основните разлики между тях.

Органичната храна за котки е направена от съставки, които са отгледани без използването на пестициди или други вредни химикали. Това означава, че храната е по-здравословна за Вашата котка и съдържа по-малко токсини. Натуралната храна за котки, от друга страна, може да бъде направена както от органични, така и от неорганични съставки. Основната разлика е, че натуралните храни не са преработени или рафинирани по никакъв начин, което запазва хранителните им вещества и ги прави по-здравословни за Вашия домашен любимец.

Когато избирате органична или натурална храна за котки, не забравяйте да прочетете внимателно етикетите, за да сте сигурни, че получавате качествен продукт. Избягвайте храни, които съдържат изкуствени консерванти, ароматизатори или оцветители. Тези съставки могат да бъдат вредни за здравето на котката. Ние от Alleva Ви предлагаме невероятна храна за котки, - нашите продукти са без химически добавки, с несравнимо качество на протеиновите източници, без ГМО и оцветители. Включват се изцяло полезни вещества, допринасящи за правилния растеж и развитие на животните. Апетитният аромат и вид на тази храна за котки се дължи изцяло на натуралните съставки, взети от природата.


Нека разгледаме основните предимства


  • 1. Предимства на органичната храна за котки

  • Органичната храна има редица предимства, които я правят чудесен избор за Вашия космат приятел. На първо място, органичната храна за котки е направена от съставки, които не съдържат вредни пестициди и химикали. Това означава, че вероятността Вашата котка да страда от здравословни проблеми, свързани с излагането на тези вещества, е по-малка. Второ, органичната котешка храна често е по-пълноценна, тъй като съдържа повече витамини, минерали и други хранителни вещества. Това означава, че Вашата котка ще получава всичко, от които се нуждае, за да бъде здрава и щастлива. Освен това органичната храна за котки подкрепя устойчивите земеделски практики, което спомага за опазването на околната среда.

  • 2. Предимства на натуралната храна за котки

  • Натуралната храна също има редица предимства, които я правят чудесен избор за Вашия домашен любимец. На първо място, натуралната котешката храна е направена от естествени съставки, без вредни химикали и вещества. Тя съдържа съставки, които човек не може да произведе със синтетични методи. Ключовата дума тук е „синтетично“, което също е синоним на „имитация“ или „изработено от човека“. Според Американската асоциация на служителите по контрол на храната, натуралната храна за домашни любимци трябва да съдържа съставки, получени от растения или животни. Може също да включва добити източници на съставки.


Обработката на съставките не оказва влияние върху „естествената и натурална“ класификация на котешката храна. Следователно, няма значение дали съставките са претърпели топлинна или физическа обработка, екстракция, пречистване, ензимолиза, хидролиза или ферментация. Фактът, че тези съставки не са създадени от човека, е доказателство, че са класифицирани като „натурални“.

Въз основа на това, което обсъждахме досега, лесно е да се каже, че всички органични хранителни съставки са „натурални“ съставки. Въпреки това, не всички „натурални“ съставки на котешка храна са „органични“ по природа. Има натурални храни, които могат да бъдат получени от „неорганични“ практики за производство на храни.

В заключение, има няколко важни разлики между органичната и натуралната храна за котки. Органичната храна за котки се произвежда от съставки, които са отгледани без използването на вредни пестициди и химикали, докато натуралната храна за котки се произвежда от съставки, които не са синтетично създадени. Ключовата разлика идва от факта, че органичната храна за котки варира на проценти и има голям шанс да бъде например само 25% органична, докато натуралната храна винаги е напълно естествена и лишена от вредни химикали. Натуралната храна за котки също така често е по-здравословна от органичната храна за котки, тъй като съдържа повече хранителни вещества. И накрая, натуралната храна за котки подкрепя устойчиви земеделски практики, което спомага за опазването на околната среда.