Философия

Нашият експертиза датира от 1901 г., годината на създаването на първата естествена продуктова линия за грижа и здраве за домашни любимци на френския ветеринарен пазар. Оттогава много неща се промениха, но не и нашата мисия: да предоставим собствениците на домашни любимци свободата да избират естествен път към здравето и благополучието на своите космати приятели.

Всички наши продукти имат внимателна термична обработка, която е от съществено значение за осигуряване на смилаемост, вкус и запазване на хранителните характеристики на съставките. Ние разработваме суха храна за кучета и котки, предназначена да задоволи напълно нуждите на нашите домашни любимци. Постигаме нашата цел чрез научно доказана комбинация от висококачествени съставки и мощни фитонутриенти. Това е нашата философия, която датира от 1901 г., годината на създаването на първата линия натурални продукти, насочени към грижата и здравето на домашните любимци.

През годините компанията се развива. Днес имаме филиали в България, Франция, Италия, Русия, Япония, Полша, Бразилия и изнасяме за Португалия, Испания, Германия, Бенелюкс, Кипър, Гърция, Унгария, Сърбия, Хърватия, Словения, Словакия, Чехия, Румъния, Израел, Корея, Тайван, Беларус, Украйна, Казахстан, Малта, Македония и Черна гора. Все пак мисията ни остава същата – да оформим създаването на нови продукти и производствени техники по уникален и неподражаем начин.

Cat and dog
Cat and dog

Фокус върху местни продукти

Фабриката ни се намира в най-ценната земеделска зона в Европа, а именно долината на река По, място с най-голяма концентрация на типични селскостопански продукти в света, близо до така наречения "оризов триъгълник" и в близост до голям брой ферми и кланици. В този „рай“ на селскостопанското производство на храни можем да открием повечето източници на нишесте и източници на протеини и липиди; Доставчиците също се избират въз основа на техните производствени процеси, които трябва да бъдат колкото е възможно по-интегрирани. Всъщност ние търсим производители, които могат да колят и преработват (пречистват или дехидратират) мазнините или месото на животните, които са отглеждали, по възможност в един и същи цех. Този подход позволява намаляване на времето и разходите за транспортиране между кланицата и "екарисажа" (фабриката, която се занимава с преработване на странични животински продукти).

Съставки

Подбирането на правилните съставки означава да знаете техния произход, как са били обработени и какво съдържат в молекулярната си структура.

Алое Вера
Използваме напълно натурално, произведено по патентован процес, който гарантира много високо ниво на активни вещества. То помага за поддържането на имунната система, като също така насърчава здравето и заздравяването на кожата.
Панакс Женшен
Естественият корен на женшен е познат от векове в ориенталската традиция. Решихме да използваме тази ценна съставка в нашите продукти, в комбинация с други фитотерапии с доказана ефикасност. Женшенът поддържа жизнеността.
Източник на протеин
Избраните източници на протеини трябва да преминат строг контрол на качеството и редица анализи. Свежестта и безопасността са тествани на микробиологично ниво, заедно с хранителната стойност, определяща тяхната смилаемост и аминокиселинен състав.
Влакна от Захарна Тръстика
Използваните влакна от захарна тръстика насърчават чревната перисталтика. Тя е много ценна съставка за намаляване на скоростта на усвояване на глюкозата, освободена от смилането на нишестета, фактор, който допринася за управлението на нормалната кръвна захар.
Плодове и зеленчуци
Добавянето на плодове и зеленчуци, като ябълки, моркови, боровинки и червени боровинки, е направено, за да поддържа чревната микрофлора и да бъде ефективен източник на антиоксиданти.
Източник на липиди
Рибеното масло и пилешката мазнина са консервирани с естествени антиоксиданти. Те са анализирани в детайли, за да се гарантира най-оптималното съотношение между основните омега-6 и омега-3.

Фитонутриенти

Откриваме всичко в природата. Природата е нашата майка, тя е нашето вдъхновение, нашият водач в живота.

В постоянното си търсене на иновации, решихме да интегрираме продукти с естествени фитонутриенти и други естествени съставки, характеризиращи се със силен благоприятен ефект.

Алое Вера

Използваното от Diusa Pet алое вера е изцяло натурално, произведено по патентован процес, който гарантира много високо ниво на активни вещества. Това растение оказва важна помощ при формирането и поддържането на имунната система, като също така има ефект върху заздравяването на кожата.

Корен от женшен

Естественият корен от женшен е известен от векове в традиционната ориенталска медицина със своите ползи за здравето. Решихме да използваме тази ценна съставка и в нашите продукти, за да засилим връзката с други фитонутриенти.

Тиква

Добавихме в нашите рецепти сушената тиква, която е чудесен източник на разтворими фибри, за подпомагане на чревната микрофлора и усвояването на хранителни вещества.

Микс против застаряване

Мощният природен комплекс от ароматни растения, състоящ се от: карамфил, куркума, розмарин и лимон, носи много високо съдържание на неактивни вещества. Има силен антиоксидантен и защитен ефект, помага за предотвратяване на клетъчното стареене, ограничавайки въздействието на времето върху жизнените тъкани на тялото, благодарение на полифенолите и други съединения.

Наука и технология

Целият ни подход е базиран на науката, като най-солидната основа за създаване на хранителни продукти.

Човекът е развил науките, с цел подобряване всички аспекти на живота, придобивайки опит и знания, за да гарантира бъдещето на нашата планета.

Храненето е от изключително важност, тъй като с балансирана и подходяща диета е възможно да се постигне по-добро здраве и следователно хармония и благополучие.

Нашата компания за производство на храна за домашни любимци, базирана в Италия, използва подбрани, естествени и много качествени съставки, обработени с най-съвременните технологии.

Разполагаме с напълно оборудвана лаборатория, за да гарантираме качеството на всяка използвана хранителна съставка и на всеки продукт. Нашето производствено предприятие е сертифицирано по ISO 9001. Ние следваме най-добрите производствени практики, за да комбинираме технологиите и да зачитаме природната среда, безопасността и контрола на качеството.