Храна за кучета и котки Alleva, приготвена на пара

Крайната цел на всички наши действия е здравето на четириногия приятел. Затова не правим компромиси с нуждите на домашните любимци и приготвяме нашата храна за кучета и котки Alleva от подбрани с голямо внимание и старание съставки. Включваме ги в специално разработени рецепти и ги обработваме ги по съвременна технология – на пара. Така запазваме в максимална степен хранителните им стойности и осигуряваме изцяло натурални решения.

Cat and dog
Cat and dog

Как се произвежда храна за кучета и котки Alleva?

Експертите, заети с приготвянето на храна за кучета и котки Alleva, взимат под внимание начина на хранене на животните от хилядолетия насам. И понеже прекрасният свят на растенията осигурява храна и подслон на животните още от древността, ние се възползваме от многообразието на продукти. Комбинираме с ненадминатия вкус на първокачественото месо, за да получим повече от апетитен резултат.

Но качеството не означава само оптимален състав, а и здравословни и възможно най-пресни продукти. Затова тези за храна за кучета и котки Alleva се доставят от ферми в близост до производствената ни база. Изградихме собствена голяма и модерно оборудвана такава с продуктивност над 20 000 тона на година. Тя е разположена близо до Милано, Италия. Заводът за храна за кучета и котки Alleva се намира на важна земеделска зона, а именно – долината на река По. Това е мястото с най-голяма концентрация на типични селскостопански продукти в света. Близо е до така наречения „оризов триъгълник“ в Италия и до голям брой ферми и кланици.

Ето така успяваме да доставим всичко необходимо за храните за кучета и котки Alleva от места в радиус от 250 км. Изключение прави рибата (дива херинга), уловена в Северно море. Също така и еленското месо, което идва от Северна Европа (мястото с най-малко замърсените с тежки метали почви).

Технология на приготвяне на храна за кучета и котки Alleva

Всички храни за кучета и котки Alleva се приготвят на пара с ниска термична обработка. И ако се чудите с какво помага това, веднага ще отбележим, че е от съществено значение за лесната и пълноценна усвояемост на менюто. Също така подпомага храносмилането и запазва високите хранителни стойности на съставките.

Производственият процес на храна за кучета и котки Alleva преминава през две фази – готвене на пара и екструдиране.

В първия етап автоматизирана система прави продуктите с фини размери, което подпомага добрата смилаемост на крайния продукт. За 1-2 минути в сместа се впръсква пара под налягане при около 95-105о, като продължителността зависи от дадената формула.

В края на фазата за запаряване на съставките на храна за кучета и котки Alleva идва и моментът на екструдиране или иначе казано „моделирането“ на крокетите. Добавят се свежи протеинови компоненти, допълнителна доза естествени антиокисиданти и микросъставки, които се подлагат на минимална термична обработка.

Екструдирането (оформянето) на храна за кучета и котки Alleva продължава по-малко от минута и се извършва при 70-110о. Всичко това се прави, за да може тестото от съставки да придобие технологичните характеристики и пластичността, типични за сухата храна за домашни любимци.

Продуктът се подсушава и намазва със специални апликатори, които гарантират равното покритие на гранулите. Освен това придават още по-добър вкус на храна за кучета и котки Alleva и помагат за предпазване на съставките от оксидативен стрес (натрупването на свободни радикали, които могат да увредят различни клетки).

Cat and dog

Съставките на храна за кучета
и котки Alleva

Както вече отбелязахме, грижливо подбираме и включваме в храна за кучета и котки Alleva само най-добрите продукти. Комбинираме ги следвайки най-актуалните тенденции, за да гарантираме оптимално решение за всички хранителни нужди. Заедно с това държим изключително на високите стандарти за качество и безопасност.

Експертите, отговорни за рецептите и приготвянето на храна за кучета и котки Alleva, обръщат особено внимание на историческото развитие на четириногите приятели. Знаем, че животните са създадени така, че да се хранят предимно с протеини и мазнини. Само че тясната връзка с човека в продължение на векове им позволява доброто усвояване на въглехидрати, макар те да не са част от основното им меню.

Източници на протеини в храна за кучета и котки Alleva

В състава на храна за кучета и котки Alleva се съдържа свежо и дехидратирано меса. Преди да попадне в гранулите то преминава през няколко подробни проверки. Правим строг подбор на доставчици, изследваме за замърсители и анализираме хранителните стойности. В резултат получаваме пълноценен здравословен, свеж и безопасен за консумиране протеин.

В линиите храни за кучета и котки Alleva включихме както монопротеинови рецепти, така и такива с два вида месо. Анализите на хранителните стойности определят тяхната смилаемост. Прави се още подробен анализ на аминокиселинния състав на месото, което е „градивният елемент“ на протеините. Това е най-важният параметър на пълноценния източник на протеин.

Източници на мазнини в храна за кучета и котки Alleva

Друг важен елемент в храната за кучета и котки Alleva – източниците на мазнини. С помощта на естествени антиоксиданти рибеното масло и пилешката мазнина се запазват свежи. И все пак, за да сме сигурни в това, изследваме тяхната степен на окисление и киселинност и го анализираме подробно. Така можем да определим наличието на есенциални мастни киселини, съставляващи мазнините. По този начин се гарантира най-оптималното съотношение между Омега-6 и Омега-3 мастни киселини.

Източници на въглехидрати в храна за кучета и котки Alleva

Вече споменахме за въглехидратите, но нека изясним въпроса. Макар кучетата и котките да са месоядни животни, в менюто им попадат също плодове и зеленчуци. Затова тези източници на въглехидрати са от съществено значение за формирането на гранулите на пълноценната суха храна за кучета и котки Alleva. И те, както всички останали, се контролират много прецизно. Прави се внимателен анализ за присъствието на замърсители. Подбират се в зависимост от способността им да освобождават по време на храносмилане прости захари като глюкоза и нишестета. Въглехидратите в храна за кучета и котки Alleva се разделят на две категории – с висок и с нисък гликемичен индекс. Гликемичният индекс е показател, който определя колко бързо и колко високо определени храни могат да повишат нивото на кръвната захар. Съставките с нисък гликемичен индекс са препоръчителни за ежедневните продукти. Такива са натуралното нишесте от грах, сладък картоф и пълнозърнести храни. В някои продукти от ветеринарните линии са добавени лесносмилами източници на нишесте като ориз и бял картоф.

Фитонутриенти в храна за кучета и котки Alleva

Ако не сте чували досега за фитонутриенти, добре е да знаете, че те присъстват в различни храни като ролята им е да подпомагат здравето на животните. В днешно време се определят като супер храни. Причината е, че играят роля както за превенция, така и понякога за подпомагане на лечението на определени заболявания и различни физиологични нарушения.

Използваме ги и в храните за кучета и котки Alleva, защото се стремим да предложим на четириногите красавци само най-доброто. Източник на тези хранителни вещества в нашите предложения се състои от цели растения и техните части, които се обработват с помощта на техники, съвместими с определението за „естествени“.

Фитонутриентите действат:


Против стареене;

Понижават кръвната захар;

Подпомагат здравето на черния дроб;

Подобряват мозъчната функция;

Подпомагат костите и ставите;

Намаляват кръвното налягане;

Намалява холестерола;

За засилване на имунната система;

Антимикробно, антиоксидантно и противовъзпалително;

Какви фитонутриенти използваме
в храна за кучета и котки Alleva?

Алое Вера – подпомага дейността на имунната система, както и регенерацията на кожата;
Тиква – насърчава чревното благосъстояние и функционалността на жизненоважни тъкани;
Anti-age mix (карамфил, куркума, розмарин, лимон) – за ограничаване стареенето на клетките; с висока антиоксидантна и защитна активност;
Панакс Женшен – тоник за поддържане на жизнеността;
Боровинка, червена боровинка, ябълка, морков – източници на антиоксиданти и разтворими фибри за поддържане на жизнените системи на тялото и чревното благополучие.
Канабис Сатива – за подпомагане на централната нервна система, стомашно-чревния тракт, при онкологични заболявания и за противовъзпалителни механизми на организма;
Влакна от захарна тръстика – осигуряват естествени фибри, които помагат за контрола на образуването на козина, намаляват калориите в храната и насърчават контрола на кръвната захар;

Запознайте се с различните продуктови линии храни за кучета и котки Alleva

Храна за кучета и котки Alleva Holistic не само се приготвя от внимателно подбрани съставки, а и по специална технология. Продуктите се обработват с голямо внимание на пара, което позволява съхраняването на полезните им хранителни стойности в максимална степен. Свежестта на нашите предложения пък се дължи на добавените високоефективни естествени антиоксиданти като полифеноли и витамин Е.